A PÁLYÁZAT ÉS A KIÁLLÍTÁS CÉLJA

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2018-ban harmadik alkalommal hirdeti meg fotópályázatát. Az előző két évben több száz résztvevővel, ezernyi beküldött képpel és az Esernyős Galériában rendezett sikeres kiállításokkal kezdődött program folytatódik. A tavalyihoz hasonló feltételekkel, magas pénzdíjakkal meghirdetjük az új fotópályázatunkat, melynek címe: Aqua. Óbuda vizei.

A Víz az Élet. Nélküle semmi nincs, általa minden lehet. Millió előfordulásában része az életünknek, egy csepp, egy pohár, vagy patak, folyó, tó, nagyobb eső után maradt tócsa és még ki tudja micsoda. Megisszuk, fürdünk benne, hajózunk rajta, vagy csak nézzük és fényképezzük… Látjuk reggel, délben, este és éjszaka, látjuk jég alatt és gőz formájában, alig csobogva, vagy éppen vadul pusztítva. A víz sokáig szelíd barát, de képes ellenség is lenni. Sokféle arca van, s azt fordítja felénk legtöbbször, amit szeretnénk, amire kíváncsiak vagyunk. A víz átlátszó, megmutatja mélyét, a víz tükör és csak a felszínt látod benne, a víz eltakar vagy kiemel, egy cseppjében benne van minden, ha akarom, a víz öröktől fogva lévő, a víz tünékeny… csupa kettősség, csupa ellentét.

Az első emberi települések mindig valamilyen víz partján álltak. Eleink is tudták, hogy a víz, a tiszta víz, az élővíz Kincs. Kincs, amit őrizni kell. A víz a mi közös felelősségünk, hogy az utánunk jövő generációknak is legyen belőle elég.

Óbuda vizei. A legnagyobbtól a legkisebbig. Ősszel, télen, tavasszal vagy a kánikulában most majd az Önök fényképein.

A pályázat idén is nyitott, nyilvános, azon foglalkozástól, életkortól és lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet, hivatásos és amatőr fotósok egyénileg nevezhetnek jelen honlapon. Pályázatot csak pontosan kitöltött nevezési lappal fogadunk el, mely a honlapon lesz elérhető 2018. május 6-tól kezdődően. A képek feltöltése is a honlapon keresztül történik a meghirdetett időben. A feltöltött, és a zsűri által kiállításra kiválasztott képek nagyítását a kiíró fél – a nyomtatásra alkalmas nagyméretű digitális fájlok alapján – vállalja.

Versenyen kívül – az eddigiekhez hasonlóan – ismét meghívást kapott öt fotóművész, hogy képeikkel szerepeljenek a kiállításon.